Stall Lurudden

Vår filosofi

Hästar

Hästar är flockdjur, och de är konstruerade för att vara i rörelse en stor del av dygnets timmar. Detta tycker vi är viktigt att ta hänsyn till när man planerar sin hästhållning.

Hos oss går hästarna ute i stora hagar i en trygg och stabil flock tillsammans. Under sommarhalvåret har vi en betesperiod som är mellan 4 och 5 månader lång, då de går ute dygnet runt. Resten av året är de förstås inne på nätterna, men är alltid ute minst 9-10 timmar varje dag.

 Det ger oss avrastade hästar som är trygga i sin flock och inte far i luften för att det blåser lite. Vi får också glada och harmoniska hästar att hantera och rida på!

Ridningen

Hos oss rider du alltid utomhus. Vi kämpar på i nästan alla väder. Ibland är det förstås mer eller mindre omöjlig - full snöstorm t ex - och då försöker vi flytta ridningen till ett annat tillfälle.

Att rida ute innebär att man måste tänka till en extra gång när det gäller utrustningen. Vi brukar säga att på vintern ska man klä sig som om man skulle åka skidor  - lager på lager och vindtätt utanpå (och inga bomulls-strumpor i stövlarna!).

Det är faktiskt härligt att känna att man varit ute i friska luften efter ridpasset!

Våra grupper är små, max sex elever, för att varje elev ska kunna få en personligt anpassad undervisning.